Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un cetățean ucrainean nu a putut intra în Moldova: Iată de ce - Detalii

© Sputnik / Мирослав РотарьVamă
Vamă  - Sputnik Moldova
Abonare
Un cetățean al Ucrainei a vrut să intre în Republica Moldova cu permisul de conducere falsificat. Acesta a fost nevoit să facă cale întoarsă.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Un șofer de curse lungi a vrut să treacă frontiera prin punctul Giurgiulești-Reni cu permisul de conducere falsificat. În data de 24 septembrie acesta a vrut să intre în țară, dar oamenii legii au depistat că are permisul de conducere fals. 

Автовоз - Sputnik Moldova
Societate
Permis de conducere fără Școală Auto: Cine sunt fericiții
 

Cetățeanul ucrainean de 35 de ani, care se afla la volanul unui microbuz marfar, a prezentat actele pentru a trece frontiera. În timpul verificării documentelor de călătorie și celor de însoțire pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au observat semne de falsificare în permisul de conducere care ar fi fost eliberat acum patru ani de către autoritățile ucrainene.

Pentru confirmarea supozițiilor, documentul a fost supus unui control adițional cu tehnica specială din dotare. În rezultat, permisul s-a dovedit că este fals. Acesta nu corespundea după formă și fond unui act original. Bărbatul a recunoscut că în 2015, când și-a schimbat permisul, nu a participat la perfectarea acestuia, dar prin intermediul unei cunoștințe a obținut documentul. 

În aceste condiții, permisul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiza tehnico-judiciară. Deoarece cetățeanul ucrainean nu deținea alte documente ce i-ar permite să-și continue călătoria, a făcut cale întoarsă de la frontieră, iar pe teritoriul Ucrainei la volanul microbuzului a urcat o altă persoană. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pe faptul săvârșirii infracțiunii de folosire a actelor oficiale false.

Fluxul de știri
0