Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Semnat: Vârsta de pensionare a judecătorilor și militarilor ar putea ajunge la 63 de ani

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile vor să majoreze vârsta de pensionare a militarilor și judecătorilor: aceștia ar putea să se pensioneze la vârsta de 63 de ani.
Semnat: Vârsta de pensionare a judecătorilor și militarilor va crește până la 63 de ani

Ideea nu este doar un zvon, ci un punct din acordul PSRM-ACUM, care a fost semnat recent de actuala majoritate parlamentară. El se regăsește pe pagina cu numărul opt din acord și sună în felul următor: ”Revizuirea modalității de pensionare a judecătorilor și militarilor și alinierea la sistemul de pensionare național”.

Deputatul PAS Igor Grosu a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova că într-adevăr există această chestiune în acord și urmează să fie discutată cu cei vizați, ulterior aprobată în Parlament, însă se va reieși și din sursele financiare pe care le are bugetul național.

”Vom discuta cu toți cei vizați. Vom reieși și din resursele financiare pe care le avem disponibile. Va trebui să ținem cont de multe chestiuni, inclusiv de opinia celor vizați. Nu îmi amintesc a cui exact a fost ideea, însă va trebui să luăm în calcul că unele persoane au intrat în sistem conform unui sistem și ies din sistem diferit”, susține Igor Grosu.

În 2014, s-a adoptat o lege care prevedea ca judecatorii pot sa iasa la pensie la vârsta de 50 de ani, în conditiile în care au o vechime de munca de cel putin 20 de ani, dintre care 12 ani si 6 luni – în functia de judecator.

Fluxul de știri
0