Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rugămintea Primăriei către locuitorii Chișinăului: Ce trebuie să facem zilele acestea

© Sputnik / Miroslav RotariПервый троллейбус в аэропорт
Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău îi roagă pe locuitorii Capitalei să facă ordine în jurul caselor în care locuiesc, adunând separat frunzele uscate și gunoiul menajer.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. În preajma Hramului Chișinăului (programul manifestărilor), sărbătorit anual la 14 octombrie, Primăria Capitalei îi îndeamnă pe locuitorii Capitalei și pe gestionarii fondului locativ să pună mâna pe mături și greble și să facă ordine prin curți.

Coș de gunoi - Sputnik Moldova
Societate
Iată cine face mizerie în Chișinău: Fapte rușinoase dezvăluite de un sondaj

De asemenea, Primăria Capitalei le spune locuitorilor „să dea dovadă de spirit gospodăresc, așa cum e tradiția la moldoveni înainte de hramul localității, să-și aducă în ordine fațadele caselor în care locuiesc, blocurilor pe care le gestionează, porțile”.

Chișinăuienii sunt chemați să adune separat frunzele uscate de gunoiul menajer, să depoziteze deșeurile provenite din gospodării în locurile special amenajate și să încheie, după caz, contracte de evacuare a gunoiului cu regia municipală de profil.

„În caz de depistare a gunoiștilor stihinice, cetățenii sunt chemați să informeze cazurile respective preturilor de sector”, adaugă, într-un comunicat, Primăria Chișinău.

Menționăm că una din trei persoane care aruncă gunoiul pe stradă în Chișinău are studii superioare, potrivit unui studiu sociologic recent.  

Fluxul de știri
0