Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inundație în bloc: Cum te clarifici mai ușor cu vecinul – Video

© Sputnik / Miroslav RotariМногоэтажный жилой дом
Многоэтажный жилой дом - Sputnik Moldova
Abonare
Asigurarea mixtă este avantajoasă: această poliță acoperă atât daunele suportate de imobil și bunurile din acesta, cât și accidentele provocate sau suportate de membrii familiei, 24 de ore din 24, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik, Eleonora Lisnic. Dacă vecinul de sus îți inundă apartamentul, nu este nevoie să te cerți cu el referitor la valoarea pagubei și să-l somezi zilnic să-ți dea banii necesari pentru efectuarea reparațiilor – iată un avantaj pe care-l poți avea dacă ți-ai asigurat casa.  

Având o poliță de asigurare a imobilului, compania de la care ai contractat serviciul va evalua pagubele, îți va da banii necesari pentru reparație, iar apoi va avea grijă să încaseze de la vecin valoarea prejudiciului, fără ca tu să mai fii implicat într-un conflict cu acesta.

Totodată, în baza unei asemenea polițe, compania de asigurări acoperă daunele provocate de titular vecinilor de la etajele inferioare.  

Tatiana Stradnic, director de filială la o companie de asigurări din Chișinău, a oferit detalii în studioul Radio Sputnik, în emisiunea matinală moderată de Andrei Porubin.

Asigurarea mixtă: despăgubiri pentru casă, dar și pentru accidentele din afara ei  

În prezent, moldovenii își pot asigura casa, bunurile din ea și, totodată, sănătatea proprie, perfectând o poliță de asigurare mixtă.

Sufragerie - Sputnik Moldova
Ajutorul financiar pe care-l pot obține moldovenii în caz de incendii și accidente

O asemenea poliță de asigurare acoperă situațiile neplăcute în care s-au pomenit proprietarii imobilului și copiii lor necăsătoriți domiciliați în respectivul apartament sau casă. Polița acoperă, bunăoară, daunele aduse unor persoane terțe, fracturile provocate de alunecări pe gheață în stradă, consecințele altor accidente.

Acest contract de asigurare mixtă acoperă cazurile de incendiu (cel mai mare risc pentru un imobil), cutremur de pământ, furtună etc., inundații provocate de vecinii de la etajul superior sau inundațiile produse în bloc din vina titularului poliței, dar și accidentele, de pe teritoriul Republicii Moldova, în care a fost implicat titularul poliței și ceilalți membri ai familiei sale.

Polița mixtă prevede nu doar asigurarea imobilului, dar și a bunurilor din ea.

Tatiana Stradnic - Sputnik Moldova
Societate
Plini de datorii: Greșeala moldovenilor care au mers fără poliță medicală peste hotare

Până la semnarea contractului, angajații companiei de asigurări evaluează și fotografiază mobila, covoarele, televizorul, mașina de spălat, frigiderul, climatizorul și alte echipamente pe care beneficiarul vrea să le include în poliță, a povestit specialistul în asigurări.     

Astfel, în caz de incendiu, cutremur de pământ sau alt dezastru, titularul poliței este despăgubit nu doar pentru apartament, dar și pentru bunurile din acesta.

Tatiana Stradnic a precizat anterior pentru Sputnik că, în cazul unei case evaluate la 2 milioane de lei (aproximativ 100 de mii de euro), asigurarea pentru un an ar costa 2.500 de lei.

Asigurarea include o răspundere față de persoane terțe cu o limită de 10% din suma de asigurare, a precizat specialistul în asigurări.

Fluxul de știri
0