Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bogații țării vor achita impozite mai mari statului! Anunțul făcut de Maia Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii cu venituri mai mari vor achita mai mulți bani statului. Anunțul făcut de prim-ministru Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Moldovebnii cu venituri mari vor achita impozite mai mari la stat. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune. Potrivit premierului, Guvernul va examina posibilitatea revenirii la impozitarea progresivă, inițiativă necesară pentru a-i ajuta pe cetățenii cu venituri mici.

„Da, noi vom încerca să mergem pe impozitarea progresivă – cei care au mai mulți bani să plătească mai mult, iar cei care au venituri mai mici – să plătească mai puțin. Noi ne dorim să avem mai mulți oameni cu venituri mari, dar până a ajunge aici trebuie să-i ajutăm pe cei cu venituri mai mici”, a declarat prim-ministrul Maia Sandu.

Аллея на бульваре Мирча чел Бэтрын - Sputnik Moldova
Statul, tot mai hapsân: Iată ce taxe și impozite a ajuns să plătească o familie pe an

Premierul nu a oferit mai multe detalii în ceea ce privește noua formulă de impozitare, dar a precizat că până la schimbarea guvernării, unii oameni de afaceri deși obțineau venituri considerabile, nu achitau niciun leu din caznaua statului, deoarece aveau acoperirea partidului de la guvernare.

„Toată lumea își dorește același lucru – ca noi toți să plătim impozite. Am avut situații cu diverse companii cu mulți bani și venituri considerabile, dar care nu doar că ar fi avut facilități fiscal, la ele nici nu mergea fiscul pentru că erau dintr-o categorie specială. Și avem oameni cu afaceri mici care plătesc întotdeauna impozite. Ceea ce ne dorim noi e ca toată lumea să plătească impozite așa cum scrie legea și atunci vom avea mai mulți bani și vom putea investi mai mult în proiecte commune pentru toți”, a adăugat Maia Sandu.

Precizăm că, în prezent, atât persoanel fizice, cât și cele juridice, cu mici excepții, plătesc un impozit pe venit de 12%.

Fluxul de știri
0