Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alexandru Jizdan: Guvernul distrage atenția oamenilor de la problemele reale

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Jizdan
Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Abonare
”În o sută de zile am văzut doar spectacole, iar asta este o tactică pentru a distrage atenția oamenilor de la problemele sociale și economice”, a declarat deputatul democrat Alexandru Jizdan în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”.
Alexandru Jizdan: Guvernul sustrage atenția oamenilor de la problemele reale

În opinia deputatul democrat Alexandru Jizdan, în decurs de 100 de zile de activitate, Guvernul condus de Maia Sandu a ignorat în totalmente problemele sociale și economice.

”Nu am văzut un proiect social, doar anchete, spectacole. Este o tactică prin care încearcă să distragă atenția oamenilor de la problemele reale. Ei au ridicat așteptările oamenilor, iar oamenii așteaptă schimbări. Dacă nu vor iniția proiecte sociale, vor înrăi lumea”, a declarat Alexandru Jizdan.

Potrivit lui Alexandru Jizdan, în raportul de activitate al Guvernului nu se regăsesc acțiuni direcționate spre îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor.

”Ce planuri au ei pentru oameni? Ce facem cu pensiile? Cu salariile? Toți vorbesc în termeni sofisticați pe care lumea nu-i înțelege. Iar când stai cu strugurii culeși și oamenii nu au unde să o vândă, iar ministrul Agriculturii spune să facem must pentru copii, lumea înțelege care este calitatea acestui Guvern”, a menționat Alexandru Jizdan.

Alexandru Jizdan consideră că raportul prezentat de premierul Maia Sandu nu este despre realizări, dar despre eșecurile Guvernului pe care îl conduce.

”Nu știu ce vor face acești oameni încă peste o sută de zile, după ce și-au justificat insuccesul. Deblocarea asistenței financiare internaționale nu este o soluție. Partenerii internaționali nu oferă bani pentru salarii, dar pentru susținerea implementării reformelor”, a opinat Alexandru Jizdan.

Deputatul democrat a recomandat premierului și miniștrilor să iasă din birouri și să meargă în sate, pentru a afla în ce măsură realizările Guvernului corespund cu așteptările oamenilor. Potrivit lui Alexandru Jizdan, cetățenii sunt dezamăgiți de acțiunile guvernării, pe care o apreciază ca fiind cea mai proastă din istoria Republicii Moldova.

”Când vii să guvernezi trebuie să fii pregătit. Doar faptul că ai o diplomă obținută la Harvard nu te ajută. Până la urmă, lumea va obosi de poveștile despre scheme, dezoligarhizare. Vreau să o întreb pe Maia Sandu cum au depolitizat Curtea Constituțională? Cum au depolitizat CNA”, a spus Alexandru Jizdan.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizionați emisiunea ”ATITUDINI”.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0