Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Hramul Chişinăului: Programul complet al manifestărilor care vor avea loc în Capitală

Abonare
Hramul Chișinăului: Muzică și voie bună pe 14 octombrie în toate sectoarele din Capitală. Primăria a făcut public programul manifestărilor care vor avea loc pe 14 octombrie.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Evenimentele organizate cu prilejul Hramului Orașului vor începe pe 14 octombrie. Dis-de-dimineață vor avea loc depuneri de flori la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare şi Sfânt. Deschiderea evenimentului va începe la 10:15, după care vor fi organizate mai multe activități de agrement.

La ora 12:00 va fi dezvelit bustul lui Dumitru Matcovschi pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Ziua Orașului - Sputnik Moldova
Chișinăuienii au sărbătorit Hramul orașului: Imagini sugestive de la eveniment

O oră mai târziu, în incinta Sălii cu Orgă va fi înmânat Premiul Municipal de Merit. Tot la ora 13.00 în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un spectacol muzical- coregrafic prezentat de formaţiile  artistice ale instituţiilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Chişinău.

Activități dedicate persoanelor de vârsta a III-a vor fi organizate tot în Piața Marii Adunări Naționale la ora 16.00.

Începând cu ora 16:30 toți iubitorii muzicii autohtone sunt așteptați în PMAN să „guste” din creația lui Valentin Uzun şi a Orchestrei „Tarmis”. De la 20.00, pe scenă vor urca artişti precum Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Andra, Fuego, Igor Rusu, Igor Cuciuc, dar şi Orchestra municipale de muzică populară condusă de Fraţii Advahov, Orchestra municipală  „Avante”, fanfara „Ciocârlia” (România), Ansamblul „Plăieşii”.

Show-ul va culmina la ora 23:00 cu un spectacol de artificii.

Fluxul de știri
0