Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul continuă investigațiile: După cazul Aeroportului, mai urmează 20 de dosare

© Sputnik / Miroslav RotariPetru Burduja
Petru Burduja - Sputnik Moldova
Abonare
Petru Burduja, membru al comisiei parlamentare de anchetă privind modul de privatizare și concesionare a proprietății publice a declarat că în timpul apropiat comisia va prezenta un raport final. Deputatul a dat de înțeles că activitatea comisiei nu se va încheia.
Parlamentul continuă investigațiile: După cazul Aeroportului, mai urmează 20 de dosare

Petru Burduja spune că activitatea comisiei de anchetă va continua și după prezentarea raportului privind modul cum au fost privatizate și concesionate mai multe întreprinderi strategie ale statului. La ora actuală, spune deputatul, mai există încă 20 de dosare care trezesc suspiciuni sub aspectul legalității lor.

„Inițial am înțeles că vom avea o activitate destul de anevoioasă. Ne-am propus să examinăm în mod prioritar patru întreprinderi strategice și modul în care aceste tranzacții de privatizare și concesionare au fost viciate din start. Vorbim de Aeroportul Internațional Chișinău, AIR Moldova ,Tutun CTC și gările auto. Aceasta ar fi prima etapă de prezentare a raportului comisiei. Însă trebuie să spunem că noi avem circa 20 de dosare și pe alte întreprinderi față de care sunt multe semene de întrebare. Unele din ele au fost expuse la privatizare printr-o singură licitație”, a declarat Petru Burduja.

Deputatul consideră că activitatea comisiei de anchetă va trebui de prelungit.

„Nu vorbim de o răfuială politică, dar vorbim despre retrocedarea unui bun al statului obținut prin metode obscure. Ori, reîntoarcerea unui bun al statului nu ar trebui să afecteze mediul investițional. Și aici ar trebui să fim prudenți, pentru ca investitorii să se simtă în siguranță”, a punctat Petru Burduja.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0