Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deja cinci deputați au rămas fără imunitate parlamentară

Abonare
Cinci deputați din Legislativul de la Chișinău au fost lipsiți de imunitatea de deputat în urma solicitării făcute de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Solicitarea de a le fi ridicată imunitatea parlamentară a celor cinci deputați vine de la procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Amintim că pe 15 august, la propunerea procurorului general interimar Dumitru Robu, fără imunitate parlamentară a rămas și Ilan Șor. Cererea de ridicare a imunității a fost solicitată de organul de urmărire penală în cadrul unui nou dosar deschis la începutul lunii august de Procuratura Anticorupție în marele dosar de fraudare a sistemului bancar.

După care, Marina Tauber și Reghina Apostolova, deputați din fracțiunea Partidul ”Șor” au rămas fără imunitate parlamentară, mai exact în data de 16 septembrie 2019. Deputații au votat pentru ridicarea imunității acestora la solicitarea înaintată în Parlament de procurorul general interimar Dumitru Robu. Acesta a afirmat că Tauber și Apostolova ar fi implicate în devalizarea sistemului bancar, iar acum urmează să fie cercetate pentru implicarea în frauda bancară.

În aceeași zi, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute de oamenii legii: Tauber - la intrarea în Orhei, iar Apostolova - în Parcul ”Ivanos” unde avea o întâlnire cu locuitorii aceluiași oraș.

Tot la solicitarea procurorului general interimar, în data de 19 septembrie, deputații i-au ridicat imunitatea democratului Vladimir Cebotari, care este acuzat în dosarul concesionării ilegale a Aeroportului Internațional Chișinău.

În data de 20 septembrie, Parlamentul a decis, cu votul a 58 de deputați, retragerea imunității parlamentare a deputatului din fracțiunea Partidului Șor, Petru Jardan. Solicitarea de ridicare a imunității a venit din partea procurorului general interimar, Dumitru Robu, potrivit căruia, Jardan este bănuit de abuz de serviciu și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Fluxul de știri
0