Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Antreprenorii ruși sunt hotărâți: doar în aceste condiții vor investi în economia Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariIon Perju
Ion Perju - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Perju, consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul agroalimentar, a vorbit, în studioul ”Sputnik Moldova”, despre rezultatele celei de a doua ediții a Forumului Economic Moldo-Rus.
Antreprenorii ruși sunt hotărâți: doar în aceste condiții vor investi în economia Moldovei

Cel puțin nouă acorduri au fost semnate între oamenii de afaceri din Republica Moldova și Federația Rusă, în cadrul celei de-a doua ediții a Forumului Economic Moldo-Rus.

”Am avut avut oaspeți din regiunea Omsk, Bashkortostan, Breansk, Moscova, Sankt Petersburg, care ne-au spus că sunt deciși să facă investiții în Moldova. O parte dintre oamenii de afaceri ruși au rămas în țară după forum și discută cu agenții economici de la noi despre posibilitățile de colaborare. Unii sunt interesați să construiască o fabrică de prelucrare a plasticului. Potrivit rezultatelor preliminare, au fost încheiate 9 acorduri între regiunile din Rusia și raioanele din Moldova, cu agenții economici din Găgăuzia, Ungheni și Edineț”, ne-a relatat Ion Perju.

De asemenea, în cadrul Forumului oamenii de afaceri ruși au făcut mai multe propuneri de investiții în sectorul agroalimentar.

”Sunt gata să investească în agricultura primară: creșterea plantațiilor fructifere, creșterea strugurilor de masă. De asemenea, există interesul de a investi în industria prelucrătoare. Sectorul agricol necesită cele mai multe investiții acum. Noi trebuie să exportăm produse finite cu valoare adăugată sporită, dar nu materie primă. Vom fi martorii acestor investiții în viitorul apropiat? Da, dacă vom avea stabilitate politică pe termen de lungă durată”, ne-a spus Ion Perju.

Anul trecut, în cadrul Forumului Economic Moldo-Rus au fost încheiate șapte acorduri de investiții între oamenii de afaceri din țară și din Federația Rusă. Potrivit lui Ion Perju, implementarea acestora a fost amânată din cauza instabilității politice din Republica Moldova.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0