Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șoigu a numărat câte baze militare are SUA în toată lumea

© AP Photo / Vadim GhirdaАмериканская военная база в Девеселу
Американская военная база в Девеселу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Statele Unite dispun de peste 170 de baze militare în toată lumea, iar Washingtonul irosește sume mari pentru întreținerea lor, a declarat ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu.

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. SUA au peste 170 de baze militare în întreaga lume, însă în pofida acestui fapt Rusia este capabilă să se opună eficient Americii, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

“Nu doar poate – Rusia deja se opune Americii. Se opune datorită științei noastre, industriei, inovațiilor. În afară de această, nu încercăm să concurăm cu ei pe toate fronturile. Dacă veți analiza în detaliu bugetul militar al SUA, veți observa că au mari cheltuieli pentru diverse baze, amplasate în toată lumea. America are 170 astfel de baze”, a spus Șoigu într-un interviu oferit ziarului Moskovskiy Komsomoleț.

Serghei Șoigu a transmis mai multe documente din arhiva Ministerului rus al Apărării - Sputnik Moldova
Documente desecretizate din arhivele Rusiei, transmise de Șoigu Moldovei

Potrivit lui, cheltuielile americanilor pentru operațiunea din Afganistan sunt aproximativ egală cu bugetul militar al Rusiei.

„Bani enormi sunt irosiți de SUA pentru diverse companii private militare, grupuri de aeropurtate. Oare are nevoie Rusia de 5-10 grupuri de aeropurtate dacă nu intenționăm să atacăm pe cineva? Avem nevoie de mijloace care ar putea fi utilizate împotriva unor astfel de grupuri de aeropurtate ale inamicului în cazul unei agresiuni la adresa țării noastre. Acest lucru este incomparabil mai ieftin și mai eficient!”, a menționat ministrul.

Fluxul de știri
0