Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vrem să vindem mai mult vin în exterior? Ce ar trebui să facă atoritățile

© Sputnik / OsmatescoVeaceslav Ioniță
Veaceslav Ioniță - Sputnik Moldova
Abonare
Veaceslav Ioniță spune ce ar trebui să facă atoritățile pentru ca producătorii din țara noastră să-și comercializeze mai ușor producția.
Vrem să vindem mai mult vin în exterior? Ce ar trebui să facă atoritățile

Autoritățile de la Chișinău trebuie să întrețină relații bune atât cu Vestul, cât și cu Estul, dacă vor ca producătorii autohtoni să-și comercializeze mai ușor producția în exterior. Declarația aparține expertului economic Veaceslav Ioniță și a fost făcută pentru Radio Sputnik Moldova.

Făcând referire la industria vitivinicolă, economistul spune că Moldova va putea atinge cifra exporturilor din 2005-2006 doar atunci când va recupera piața Federației Ruse.

„Noi trebuie să lucrăm pentru a ajunge pe noi piețe și, totodată, trebuie să recuperăm piețele tradiționale. Industria vinicolă are un potential enorm, dar trebuie să-și recupereze cădere, iar pentru a atinge cifra exporturilor din 2005-2006 noi trebuie să mergem pe piața Federației Ruse, pe piața Kazacstanului, fiindcă noi avem potenția, doar că la acest potențial nu s-a lucrat”, a declarat expertul economic Veaceslav Ioniță pentru Radio Sputnik Moldova.

Cert este că Moldova are cu ce merge pe piața Federației Ruse.

„Noi avem o schimbare la față a inductriei vinicole. Dacă am face o comparație între industria vinicolă din 2019 și cea din 2002, atunci să știți că asta e ca și cum ai compara o mașină de lux cu o roabă care duce gunoiul. Vinificatorii din țara noastră au reușit să facă un nume industriei vinicole. Astăzi, vinul moldovenesc este calitativ, doar că nu este promovat suficient. Ceea ce a mai rămas de făcut este să ne promovăm vinul”, adaugă Veaceslav Ioniță.

Fluxul de știri
0