Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Urgentarea asistenței medicale: Ce se va întreprinde în Transnistria în acest sens

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaAmbulanță
Ambulanță - Sputnik Moldova
Abonare
Măsurile privind îmbunătățirea activității asistenței medicale de urgență, ca fiind dintre cele mai importante, sunt incluse în Concepția de dezvoltare a sănătății în Transnistria pe anii 2019 – 2026.

TIRASPOL, 23 sept – Sputnik, Irina Leahova. Crearea unui sistem de dispecerat unic va deveni una dintre măsurile principale privind centralizarea asistenței medicale de urgență care se preconizează să fie realizată în Transbistria, potrivit Concepției de dezvoltare a sănătății pe anii 2019 – 2026. Conform serviciului de presă al departamentului sănătății, implementarea unor astfel de măsuri este examinată de către Centrul Republican Asistență Medicală Urgentă. Două dintre cele mai mari organizații din domeniu din Federația Rusă au venit cu propuneri pentru acest program.  

Serviciul 112 - Sputnik Moldova
Societate
Proiectul SMURD continuă: Iată când va fi lansat SMURD - 2

„Considerăm că unificarea serviciului de dispecerat este un sistem eficient. Am studiat experiența altor țări în care acest proiect a dat rezultate bune”, a subliniat viceministrul sănătății Evgheni Calalb.

Zi și noapte în Transnistria fac de serviciu 32 de brigăzi care fac parte din componența a 7 subunități structurale. Se preconizează ca ele să fie comasate pentru ca apelurile din toată Transnistria să fie recepționate de un singur serviciu de dispecerat, fapt care va da posibilitatea de a determina care brigadă va reuși să ajungă mai repede la pacient.

„Noi vom putea optimiza procesele de recepționare și distribuire a apelurilor. Acest lucru va îmbunătăți nu doar activitatea dispecerilor serviciului, ci și a tuturor angajaților echipelor mobile ale asistenței medicale de urgență”, a menționat șeful Direcției principale a organizării sănătății a departamentului sănătății Anatoli Bugor.

Potrivit specialiștilor, sistemul unic de dispecerizare a asistenței medicale de urgență va permite să fie examinate în timp real pe hartă istoria deplasării ambulanțelor, să fie calculată distanța optimă până la locul chemării, să fie întocmit raportul cu un grad înalt de vizualizare și multe altele.

Fluxul de știri
0