Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Uniformele Poliției de Frontieră, cusute la Tiraspol

© Sputnik / Мирослав РотарьПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
O situație inedită în cadrul Ministerului de Interne: uniformele destinate polițiștilor de frontieră au fost cusute la Tiraspol. Iată cum comentează responsabilii.

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Un lot de 400 de uniforme pentru angajații Poliției de Frontieră a fost cusut de un alt agent economic decât cel contractat de instituție. Astfel, în urma investigațiilor ample de la Punctul de Trecere a Frontierei din Aeroportul Internațional Chișinău, s-a constatat că un agent economic din orașul Tiraspol ar fi realizat lucrarea, deși inițial au existat discuții cu o companie din orașul Chișinău.

Într-un comunicat de presă, Poliția de Frontieră anunță că agentul economic din Chișinău care s-a obligat să confecționeze și să livreze uniforma de campanie conform modelului aprobat și descrierilor prezentate a contractat un alt agent economic, din orașul Tiraspol. Mai mult, nu a fost informat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Rosian Vasiloi, despre ilegalitățile depistate la Aeroportul Internațional Chișinău

„În situația în care echipamentul polițienesc a fost confecționat în regiunea necontrolată de către autoritățile Republicii Moldova, există riscul de a fi denigrată imaginea Poliției de Frontieră, mai mult ca atât, poate genera chiar și la atentarea securității statului”, consideră șefii Poliției de Frontieră.

Astfel, "pentru a evita orice risc iminent", Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a suspendat toate procesele de livrare a echipamentelor, dar și transferurile financiare, până la decizia finală care va fi luată după finalizarea anchetei.

Fluxul de știri
0