Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rețineri la ANTA: Câte persoane au ajuns în izolatorul CNA

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat în această dimineață percheziții la Agenția Națională de Transport Auto. Mai multe persoane au fost reținute

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Douăsprezece persoane au fost reținute după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii Anticorupție au descins la Agenția Națională Transport Auto.

Reținere, imagine simbol - Sputnik Moldova
Societate
Rețineri răsunătoare, într-o cauză penală instrumentată de MAI, SIS și Procuratură

Printre acestea sunt și inspectori ai ANTA, bănuiți de corupere pasivă și activă, dar și de trafic de influență.

Într-un comunicat de presă al CNA este precizat că „faptele celor vizați au fost documentate câteva luni de ofițerii CNA, timp în care au fost constatate acțiuni pretins ilegale ale inspectorilor ANTA”.

Potrivit informațiilor făcute publice, angajații Agenției pretindeau și acceptau recompense care variau între 1000 și 9000 de lei de la agenții economici la acer erau depistate nereguli.

Pentru mai multe probe ofițeri şi procurori anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliile, birourile şi în automobilele bănuiţilor. Ulterior, aceştia au fost escortaţi la sediul CNA pentru audieri pe marginea faptelor imputate.

Fluxul de știri
0