Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șocant: Carnaj pe drumurile din țară - peste 160 de oameni au fost uciși

© Sputnik / Miroslav RotariDumitru Gogu
Dumitru Gogu - Sputnik Moldova
Abonare
Viteza, alcoolul și neatenția șoferilor i-a băgat în pământ. Peste 160 de oameni au murit în accidente rutiere de la începutul acestui an.
Trist! Peste 160 de oameni au fost striviți pe drumurile din țară

Viteza, alcoolul și neatenția face tot mai multe victime. Numai de la începutul acestui an, 164 de oameni au murit în accidente rutiere. Reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare spun că cifra este mai mică comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, diferența este nesemnificativă.  

„În primele opt luni ale anului 2019 avem 1707 accidente rutiere, 1997 de persoane traumatizate și 164 de persoane decedate. Față de perioada analogică a anului 2018, noi suntem într-o descreștere. În anul 2018, în primele opt luni s-au produs 1803 accidente rutiere, 2227 de persoane au fost traumatizate, iar 194 de persoane au decedat”, spune Dumitru Gogu, ofițer al direcției supraveghere transport și circulație rutieră a INP.

Omul legii spune că, de la începutul acestui an, peste 200 de șoferi au fost sancționați pentru că au urcat în stare de ebrietate la volan, iar 82 dintre aceștia au rămas fără permisul auto.

Amintim că, începând cu 14 decembrie 2018, a întrat în vigoare un pachet de legi anti-alcool, care prevede pedepse mai dure pentru șoferii prinși în stare de ebrietate la volan.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0