Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum s-a desfășurat a II-a ediție a Festivalului dedicat persoanelor cu nevoi speciale

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Caciuc Roșioru
Lucia Caciuc Roșioru - Sputnik Moldova
Abonare
Ajuns la cea de-a II-a ediție, Festivalul dedicat persoanelor cu nevoi speciale a adunat zeci de copii și adulți în cadrul mult așteptatului eveniment.
Cum s-a desfășurat a II-a ediție a festivalului dedicat persoanelor cu nevoi speciale

În perioada 13-15 septembrie, 160 de persoane cu dizabilități, cu vârste cuprinse între 10 și 45 de ani, au participat la un festival dedicat persoanelor cu nevoi speciale.

Evenimentul are drept scop sensibilizarea opiniei publice privind problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități ajutându-le să devină parte integrantă din societate.

Lucia Caciuc Roșioru  - Sputnik Moldova
Serviciu inedit: Părinții copiilor cu dizabilități pot beneficia de câteva ore de odihnă

Copiii și adulții au participat la diverse activități: jocuri sportive, dansuri, cântece, expoziții și master-classuri.

"În viziunea mea, aceasta înseamnă incluziune - când lumea bună se adună pentru a soluționa problemele, dar și pentru a se bucura de reușitele acestor categorii de oameni, care veșnic sunt într-o confruntare cu viața", a declarat pentru Sputnik, șefa interimară a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc-Roșioru.

Evenimentul este organizat cu suportul financiar al Ambasadei Austriei în Republica Moldova.

"Organizatorii ne-au spus că vor susține organizarea celei de-a treia ediții. Lucru îmbucurător atât pentru noi cât și pentru acești oameni, care au nevoie de susținerea, ajutorul și atenția noastră", a punctat Roșioru.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0