Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertizare pentru șoferii moldoveni: Ce declară Poliția

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Moldovei a venit cu un avertisment duminică, în contextul situației dramatice care se înregistrează pe drumurile din țară.

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Unii conducători auto pornesc la drum, dar nu mai reușesc să se întoarcă acasă. Aceștia își pierd viața în accidentele rutiere care se produc pe șosele. Din păcate, frecvența acestora crește semnificativ în zilele de odihnă și de sărbătoare.

Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate nouă accidente. În urma acestora, două persoane și-au pierdut viața, iar alte 11 au fost rănite, potrivit Poliției.

Oamenii legii trag un semnal de alarmă, atenționându-i pe șoferi că până și cea mai mică abatere poate avea consecințe tragice.

Imagine simbol: Accident  - Sputnik Moldova
Societate
Accident teribil la Țânțăreni: A fost nevoie de intervenția salvatorilor - Foto

Ofițerul Direcției supraveghere transport și circulație rutieră a INP, Dumitru Gogu, a declarat anterior pentru Sputnik Moldova că, în primele opt luni ale anului 2019, au fost înregistrate 1707 accidente rutiere. În urma acestora, 1997 de persoane au fost traumatizate iar 164 au decedat.

Viteza, alcoolul și neatenția sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor care se soldează cu consecințe grave.

Oamenii legii apelează la cetățenii care au un punct de vedere sau anumite propuneri în ceea ce privește sporirea siguranței rutiere, îndemnându-i să vină cu comentarii în acest sens.

Fluxul de știri
0