Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Națională a Vinului la 18 ani: Iată surprizele actualei ediții

© Photo : Ziua Națională a Vinului 2019Ziua Națională a Vinului 2019
Ziua Națională a Vinului 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Mare sărbătoare în primul weekend din luna octombrie. Ziua Națională a Vinului își celebrează majoratul, iar organizatorii promit un program de excepție.

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Pe 5 și 6 octombrie, centrul Chișinăului se va transforma în capitala vinului. În acest an vom celebra 18 ani de când în Republica Moldova a fost lansată Ziua Națională a Vinului. Pentru prima dată, harta evenimentului va fi mai mare. ZNV va trece dincolo de Piața Marii Adunări Naționale și va cuprinde în premieră întreg Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”, dar și strada pietonală „Eugen Doga” din Chișinău.

Pentru a afla exact ce ai de făcut în acele două zile de sărbătoare, organizatorii ne pun la dispoziție și un ghid de orientare în Orășelul Vinului.

Mai mult spațiu, mai multe zone, mai multe activități, mai multe vinuri de calitate și mai multe surprize pentru vizitatori, toate împărțite în mai multe zone tematice.

Bun venit în Orășelul Vinului!

Așa cum ne-am obișnuit, startul va fi dat în Piața Marii Adunări Naționale. Acolo unde vor fi amplasate standurile celor 70 de vinificatori din diverse zone ale țării. Companiile vinicole vor oferi spre degustare oaspeților vinurile din roada anului 2019 și vinuri maturate, vor lansa noi produse, vor organiza degustări ghidate și masterclass-uri. Fiecare vizitator se va putea informa despre programul evenimentului de la infopoint-urile, care vor fi plasate la fiecare intrare în Orășelul Vinului. Totodată, vor putea achiziționa Carnetul Degustătorului, dar și materiale promoționale cu identitatea vizuală a evenimentului. 

Zona de relaxare

Aici, oaspeții vor putea să stea comod la măsuțele și băncile din materiale reciclabile unde până la ora 16:00 vor avea ocazia să se bucure de recitalurile mai multor interpreți și formații, printre care „Select String Quartet”, „7Klasse”, precum și muzică mixată de mai mulți DJ.

Zona gastronomică

Bucătăria tradițională va putea fi savurată în Zona Arcului de Triumf. Ca și la edițiile precedente zeci de gospodine și companii de catering vor găti cele mai delicioase bucate moldovenești.

Zona educativă

În acest an, tradiționala Școală a Vinului va avea un program mult mai extins. Masterclass-urile ghidate de somelieri profesioniști vor fi ținute în două corturi special amenajate, în intervalul orelor 13:00-19:00. Aici oaspeții vor descoperi tainele consumului responsabil de Vinul Moldovei.

День вина в Кишиневе - Sputnik Moldova
Ziua Națională a Vinului 2018, în cele mai vii imagini surprinse de reporterii Sputnik

Curtea Țărănească și Zona meșteșugarilor

În parcul Catedralei „Nașterea Domnului”, la Curtea Țărănească tradițională, gospodina și gospodarul casei vor întâmpina oaspeții curioși să vadă cele mai frecvente activități și lucrări desfășurate în plină toamnă. Tot aici vor avea loc mai multe ateliere de creație. Vizitatorii vor putea participa la împletirea coșurilor și a mobilierului din lozie și nuiele. În imediata apropiere, pe strada pietonală „Eeugen  Doga”, vizitatorii vor putea admira și cumpăra lucrările artizanale expuse de zeci de meșteri populari.

Zona concertelor

Marea distracție trece pe scena principală din strada pietonală „Eugen Doga”. Acolo cei mai îndrăgiți artiști autohtoni și de peste hotarele țării vor încinge atmosfera la maxim. Vor evolua; trupa „Via Dacă”, Pasha Parfeni, formația „Tharmis”, Lupii&Calancea Band, Dj Marcus Lower, LUIKU (Ucraina), Vița de Vie (România), Niko de Transilvania (România).

Zona aventurilor

Vizitatorii vor putea porni în tururi vinicole spre originile Vinului Moldovei, chiar de la infopoint-ul turistic situat pe bulevardul Grigore Vieru. De aici, doritorii vor avea ocazia să plece spre 11 vinării din țară, care au pregătit programe speciale cu ocazia Zilei Naționale a Vinului.

Fluxul de știri
0