Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a decis: Ce se va întâmpla cu manualele școlare

© Sputnik / Kirill Braga / Accesați arhiva multimediaEscuela
Escuela - Sputnik Moldova
Abonare
Insuficiența sau chiar lipsa manualelor școlare este o problemă cu care se confruntă sistemul educațional din Republica Moldova. Astfel, părinții sunt nevoiți să plătească pentru cărți, ca odraslele lor să aibă din ce învăța.

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Elevii vor fi asigurați în mod gratuit cu manualele școlare, iar închirierea cu bani a acestora va rămâne de domeniul trecutului. Cel puțin asta este intenția deputaților care au votat, în primă lectură, un proiect de lege ce prevede modificarea și completarea Codului Educației.

Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Elevii claselor gimnaziale nu vor mai plăti pentru manuale

Proiectul prevede ca elevii din învățământul general obligatoriu să primească în mod gratuit manuale școlare. Proiectul de lege a fost elaborat după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituționale prevederile ce vizează asigurarea elevilor claselor V-IX cu manuale școlare conform schemei de închiriere aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Autorii inițiativei spun că scopul proiectului este de a exclude discriminarea copiilor pe criteriu social și că acces la manuale gratuite trebuie să aibă toți copiii, nu doar cei din clasele primare.

Fluxul de știri
0