Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iranul va desfășura exerciții militare comune cu Rusia și China

© Sputnik / Саид Царнаев / Accesați arhiva multimediaПрибытие отряда кораблей Военно-морских сил Ирана в порт Махачкалы
Прибытие отряда кораблей Военно-морских сил Ирана в порт Махачкалы - Sputnik Moldova
Abonare
Iranul va desfășura exerciții militare maritime cu Rusia și China în Nordul Oceanului Indian și Golful Oman.

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Iranul va desfășurat exerciții militare maritime în Golful Oman nu doar împreună cu Rusia, ci și cu China, a declarat șeful departamentului Statului Major al Forțelor Armate ale Iranului pentru afaceri internaționale, Qadir Nezami.

Фрегат Адмирал флота Советского Союза Горшков - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia și Japonia vor efectua exerciții comune antipiraterie

“În curând, pentru prima data după revoluția islamică, vor avea loc exerciții militare cu Rusia și China, a spus oficialul militar”, fiind citat de agenția Fars. Potrivit lui, exercițiile celor trei țări vor avea loc în Nordul Oceanului Indian și Golful Oman.

El a menționat că exercițiile respective urmăresc mai multe obiective, inclusiv un schimb de experiență.

Qadir Nezami a anunțat că în viitorul apropiat șefii Statelor Majore din câteva țări vor sosi la Teheran, însă nu a specificat despre ce țări este vorba și când se va întâmpla acest lucru.

Mai devreme, ministrul Afacerilor Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a confirmat intenția Teheranului și Moscovei de a efectua exerciții militare maritime comune, menționând că aceste vor avea loc în Oceanul Indian și nu sunt îndreptate împotriva altor state.

Fluxul de știri
0