Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transformare radicală: Iată cum arată acum plaja din parcul ”Valea Morilor” - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariPlaja din parcul ”Valea Morilor”
Plaja din parcul ”Valea Morilor” - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile au început lucrările de curățare și igienizare a plajei din parcul ”Valea Morilor”. Plaja a fost prelucrată cu soluție dezinfectantă.

CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Reprezentanții primăriei Chișinău informează că au început lucrările de curățare și igienizare a plajei din parcul „Valea Morilor". Pentru igienizarea plajei sunt utilizate metode ecologice, pulverizare mecanizată cu soluție dezinfectantă.

”Substanța utilizată ca și dezinfectant este produsă de un utilaj recent achiziționat de Întreprinderea Municipală Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi și este total inofensivă pentru floră și faună. Prin aceeași metodă va fi dezinfectată și apa lacului”, anunță reprezentanții primăriei Capitalei. 

De asemenea, plaja a fost curățită de toate deșeurilor din zonă: materiale lemnoase, metalice, sticle, plastic, precum și afânarea nisipului. Tehnologia respectivă va fi folosită și pentru curățarea apei din lac, dar și a plajei din Parcul „La Izvor", precum și spațiile verzi din parcuri și alei.

Totodată, Centrul de Sănătate Publică Chișinău a prelevat probe de nisip și apă înainte de aplicarea soluției dezinfectante, procedura urmând a fi repetată după 10 zile de la prelucrarea plajei, pentru a demonstra documental, efectul măsurii utilizate de administrația publică locală vizavi de inofensivitatea zonei de odihnă.

Recent, pe fundul lacului din Parcul „Valea Morilor", în zona de plajă, au fost puse în funcțiune 16 sisteme de oxigenarea a apei. Tehnologia funcționează prin metoda de împingere a bulelor de aer de la adâncime la suprafață. Mișcarea apei va stopa procesul de înflorire a algelor și acumulare a nămolului, respectiv vor fi diminuate cazurile de îmbolnăvire/pieire a peștilor.

Fluxul de știri
0