Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bombă în politica europeană: Băsescu, declarat colaborator al Securității

© AP Photo / Vadim GhirdaTraian Băsescu
Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Traian Băsescu ar putea pierde toate drepturile ca urmare a mandatelor prezidențiale, va avea dosar penal și ar putea pierde funcția de la Bruxelles.

BUCUREȘTI, 20 sept - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Este o adevărată bombă în politica europeană: Judecătorii au admis acțiunea CNSAS şi l-au declarat pe Traian Băsescu colaborator al Securităţii.

”Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”, au decis judecătorilor Curții de Apel București.

Decizia nu este însă definitivă, fostul președinte poate face recurs în 15 zile de la comunicare.

Conform unor avocați, dacă verdictul se va menține și după apel, Traian Băsescu va pierde toate drepturile ca urmare a mandatelor prezidențiale, va avea dosar penal și ar putea pierde funcția de la Bruxelles.

În ciuda deciziei și a atitudinii sale din anii anteriori, Băsescu NU demisionează din Parlamentul European, ba chiar are o atitudine de… ”Pisic”, așa cum îi spune el pe vremuri lui Victor Ponta.

”Am văzut decizia CAB voi Contesta la Înalta Curte decizia. Nu îl acuz pe judecător, asta e, e părerea dânsului. Voi încerca să explic mai bine. Nu vreau să speculez lucrurile. Voi face contestație. Nu vreau să dezvolt, e un proces în curs. Dacă decizia rămâne definitivă, se va aplica legea” ,  a declarat Traian Băsescu pentru „Știri pe surse”.

Fluxul de știri
0