Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultatele perchezițiilor la angajații primăriei: Ce au găsit oamenii legii - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPrimăria Chișinău
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au documentat mai mulți angajați ai primăriei Capitalei într-un dosar pornit pe înstrăinarea unor terenuri și depășirea atribuțiilor de serviciu.

CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Angajații procuraturii Chișinău au documentate mai multe persoane bănuite de escrocherie, falsificarea probelor, precum și exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu. Persoanele respective sunt angajate la întreprinderile municipale și Primăriei Chișinău, printre care fostul viceprimar Nistor Grozavu. 

Nistor Grozavu - Sputnik Moldova
Societate
Reținerea lui Nistor Grozavu - ce spun oamenii legii

În urma măsurilor desfășurate au fost reținute două persoane, pentru un termen de 72 ore. Este vorba de fostul viceprimar Nistor Grozavu și un angajat al Direcției Generale Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare a Primăriei Chișinău.

”În urma audierilor, ambele persoane au colaborat cu oamenii legii, fără ca să fie identificate temeiuri că aceștia vor împiedica efectuarea urmăririi penale, motiv pentru care a fost luată decizia de eliberare a acestora, cu aplicarea măsurii de nepărăsire și obligarea lor de a se prezenta la solicitarea organului de urmărire penală”, este scris în comunicatul de presă al Procuraturii Generale.

La fel, a fost audiat, în calitate de bănuit, și un angajat din cadrul primăriei Chișinău care la momentul comiterii infracțiunii deținea funcția de șef interimar de secție. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate în cauzele penale riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

ședința primăriei заседание примэрии - Sputnik Moldova
Politică
Nistor Grozavu: Am fost folosit la maximum

În continuare sunt efectuate acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și implicarea altor persoane în comiterea fărădelegilor. În acest caz probele au fost acumulate de angajații din cadrul Procuraturii Chişinău, în colaborare cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Amintim că, în data de 9 septembrie, în cadrul acestor cauze penale au fost efectuate 21 de percheziții în sediul primăriei municipiului Chișinău, în birourile, automobilele și la domiciliile persoanelor vizate în cauzele penale. Astfel, în cadrul administrării probelor acumulate, a fost identificată o schemă infracțională de înstrăinare a unor terenuri publice, care aparţin Primăriei Chișinău.

Fluxul de știri
0