Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Sper că Moldova va adera curând la Banca Eurasiatică de Dezvoltare

Abonare
În cadrul Forumului Economic Moldo-Rus, șeful statului a avut o întrevedere cu Andrei Belianinov, președintele consiliului de administrare a Băncii Eurasiatice de Dezvoltare.

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. În timpul întrevederii cu Andrei Belianinov, președintele Moldovei, Igor Dodon, și-a exprimat speranța că Moldova va demara colaborarea cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare.

„Am abordat subiecte cu privire la cooperarea moldo-rusă, în special, în domeniul financiar-bancar. Mi-am exprimat speranța că Republica Moldova, în cel mai scurt timp, va demara colaborarea cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului statului, astfel Moldova va beneficia de avantajele și suportul din partea acestei instituții financiare importante, pentru a investi în diverse proiecte, în special, în infrastructură.

Igor Dodon susține că Republica Moldova este prima țară care a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice și participă activ la lucrările organizației respective.

Banca Eurasiatică de Dezvoltare este o organizație financiară internațională, fondată de Rusia în Kazahstan în ianuarie 2006, misiunea căreia constă în promovarea economiei de piață a statelor-membre ale băncii, creșterea economică a acestora și extinderea relațiilor comercial-economice dintre țările respective prin activități de investiții. Țările-membre sunt: Armenia, Belarus, Kirghizia și Tadjikistan.

Forumul Economic Moldo-Rus reprezintă o platformă de discuții privind dezvoltarea relațiilor comerciale și economice dintre țara noastră și Federația Rusă. Primul Forum s-a desfășurat la Chișinău în septembrie 2018. La lucrări au participat peste 500 de persoane, printre care politicieni și oameni de afaceri din Rusia, Moldova și țările-membre ale UEEA, inclusiv cele patru mari asociații de afaceri din Rusia.

Fluxul de știri
0