Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cooperarea dintre Moldova și Rusia: În ce domenii va fi reluată și intensificată

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция президента Республики Молдова И.Додона
Пресс-конференция президента Республики Молдова И.Додона - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon, despre cooperarea moldo-rusă „în format deplin” în energetică, agricultură, industria alimentară, transporturi, construcții, migrație, sănătate, cultură, știința, inovații, sport, relații interetnice, cooperarea regională și protecția mediului.

CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Președintele Igor Dodon a avut joi, 19 septembrie, o întrevedere cu Dmitri Patrușev, ministrul Agriculturii Federației Ruse, copreședinte al Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

La întrevedere au mai participat Vasile Șova, viceprim-ministrul moldovean pentru Reintegrare, copreședintele moldovean al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, și Oleg Vasnețov, ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova.

Igor Dodon a anunțat pe Facebook că, în cadrul întrevederii, a salutat reluarea activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse.

„Am remarcat că pauza de 3 ani dintre ședințele Comisiei s-a reflectat negativ asupra relațiilor comercial-economice cu Federația Rusă”, a scris președintele Dodon.

„Ședința Comisiei interguvernamentale a avut loc în ajunul celui de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus, care se va desfășura în aceste zile, la Chișinău. La forum este preconizată participarea a circa 1.000 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și Rusia, care vor avea posibilitatea să încheie acorduri și contracte în interesul ambelor state”, a adăugat șeful statului.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Igor Dodon: Trebuie să dăm un nou impuls relațiilor economice dintre Rusia și Moldova

Igor Dodon a salutat semnarea Protocolului ședinței Comisiei Interguvernamentale. Acest fapt va conduce, potrivit președintelui, la restabilirea unei cooperări în format deplin în domenii precum: energetica, agricultura, industria alimentară, transporturi, construcții, migrație, sănătate, cultură, știința, inovații, sport, relații interetnice, cooperarea regională și mediul înconjurător.

„Am subliniat importanța dezvoltării în continuare a bazei contractual-normative a cooperării dintre Moldova și Rusia”, a menționat șeful statului.

„Am subliniat importanța ca înțelegerile la care s-a ajuns să fie realizate la modul practic de către Guvern astfel, încât la următoarea ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse țările noastre să poată lansa discuții pe marginea unor proiecte investiționale pe termen lung, atât de necesare pentru Republica Moldova.

Pe finalul întrevederii, i-am adresat mulțumiri domnului Dmitrii Patrușev pentru munca depusă întru restabilirea relațiilor comercial-economice dintre Moldova și Rusia, exprimându-mi speranța că această colaborare productivă va continua și pe viitor”, a mai scris Igor Dodon.

Fluxul de știri
0