Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială: Două persoane reținute de CNA - detalii

© Sputnik / Rodion ProcaСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova
Abonare
Două persoane au fost reținute în cadrul unei operațiuni speciale desfășurate de CNA și Procuratura Anticorupție pentru că ar fi încercat să-l scoată înainte de termen pe un deţinut de la Penitenciarul nr.13.

CHIȘINĂU, 19 sept - Sputnik. Două persoane au fost reţinute de ofiţerii CNA şi Procuratura Anticorupție pentru că ar fi încercat să scoată de la puşcărie un deţinut înainte de termen.

Potrivit oamenilor legii, cele două persoane împreună cu un deţinut din Penitenciarul nr.13, ar fi cerut 7 mii 150 de euro de la soţia unui condamnat pentru a-l scoate din puşcărie înainte de termen.

”Potrivit denunţătoarei, bănuiţii susţineau că ar avea influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Instituţiilor de stat şi că le-ar putea determina să adopte o decizie favorabilă în privinţa deţinutului”, anunță CNA într-un comunicat.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență. Bănuiţii au fost escortaţi la sediul CNA pentru audieri.

În cadrul audierilor, aceştia şi-au recunoscut vina, iar acum unul este reţinut pentru 72 de ore, iar altul este cercetat în stare de libertate şi colaborează cu organul de urmărire penală. Persoanele cercetate riscă o până la 6 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0