Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kovesi are drum liber către șefia Parchetului European - detalii

© AP Photo / Vadim GhirdaLaura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi - Sputnik Moldova
Abonare
În urma votului dat astăzi de ambasadorii statelor membre ale UE, Kovesi are susținerea celui de-al doilea for instituțional care decide cine va conduce Parchetul European, și anume Consiliul UE. Parlamentul European o susținea deja pe Kovesi pentru această poziție.

BRUXELLES, 19 sept - Sputnik, Daniela Porovăț. Victorie totală pentru Kovesi la Bruxelles unde ambasadorii statelor UE au votat-o pe fosta șefă a DNA pentru a fi susținută de Consiliul UE în poziția de șef al Parchetului European. Acum, ambele instituții care aveau obligația să decidă prin negocieri numele celui care va conduce noua structură de forță a Uniunii Europene sunt la unison: Kovesi va conduce procuratura europeană!

Anterior, Consiliul UE avea pe masă numele lui Jean Francois Bohnert, dar în urma votului de astăzi Kovesi a obținut o majoritate covârșitoare în COREPER, structura care întrunește ambasadorii statelor europene, câștigând susținerea Consiliului cu 17 voturi din 22.

Fluxul de știri
0