Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Adresele de unde puteți ridica banii pentru concediile de boală din iulie și august

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
CNAS a efectuat transferul în sumă de circa 8,2 milioane de lei pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă acordate beneficiarilor care s-au aflat în concediul medical în lunile iulie şi august. Iată adresele de unde puteți ridica banii.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunţă beneficiarii că își pot ridica indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă. CNAS a efectuat transferul în sumă de circa 8,2 milioane de lei pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă acordate beneficiarilor care s-au aflat în concediul medical în lunile iulie şi august.

Plata indemnizațiilor în Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Plata indemnizațiilor în Moldova: Tot ce trebuie să știi

Plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank și ÎS ”Poşta Moldovei”.

”Pentru a ridica sumele indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară la care a fost deschis contul salarial sau social, sau după caz la orice oficiu poştal”, anunță CNAS.

Potrivit legislației naționale, indemnizaţia  pentru primele cinci zile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează şi se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.

Începând cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea şi plata indemnizaţiilor se efectuează de Casa Naţională de Asigurări Sociale din contul bugetului asigurărilor sociale de stat. 

Fluxul de știri
0