Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar BNM pentru 19 septembrie: S-a modificat prețul euro și dolarului

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Prețul dolarului a scăzut cu 3 bani de marți până miercuri la cursul oficial, în timp ce cotația euro a urcat cu aproape un ban. De la sfârșitul lunii august, leul are o tendință de apreciere în raport cu principalele valute de referință.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru joi, 19 septembrie, un dolar american echivalează cu 17,68 lei, un euro – cu 19,53 lei, o hrivnă ucraineană – cu 72 de bani, un leu românesc – cu 4,12 lei moldovenești, o rublă rusă – cu 27 de bani.

La cursul oficial a crescut cu aproximativ un ban prețul euro și al hrivnei ucrainene, în timp ce dolarul s-a ieftinit cu 3 bani.

Обмен валют - Sputnik Moldova
Inflația - peste prognoza BNM: Legătura dintre scumpirea alimentelor și acordul cu FMI

Reamintim că ratele de schimb anunțate de BNM sunt utilizate pentru evidența contabilă și sunt folosite doar ca punct de reper de către bănci în tranzacțiile pe piața valutară.

Casele de schimb valutar vindeau miercuri, 18 septembrie, moneda euro cu aproximativ 19,60 – 19,63 lei și o cumpărau cu 19,39 – 19,40 lei.

Dolarul era vândut de unitățile de schimb cu 17,72 - 17,75 lei și cumpărat în medie cu 17,54 lei.

Astfel, prețul euro s-a modificat nesemnificativ, cu 1-2 bani, la unitățile de schimb valutar ale băncilor în ziua de miercuri, comparativ cu ziua de marți. Prețul dolarului, în schimb, a scăzut cu vreo 5 bani și la cumpărare, și la vânzare.  

Fluxul de știri
0