Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comisia interguvernamentală moldo-rusă și-a încheiat lucrările: Ce au decis părțile

© Sputnik / Мирослав РотарьDrapelele Rusiei și Moldovei
Drapelele Rusiei și Moldovei - Sputnik Moldova
Abonare
După o pauză de aproape trei ani, în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică au fost abordate cele mai importante subiecte care vizează cooperarea dintre cele două state.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Cea de-a XV-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică s-a desfășurat la Chișinău în perioada 18-19 septembrie. După aproape trei ani de la precedenta ședință a Comisiei au fost puse în discuție „subiecte ce vizează problemele din domeniul comercial-economic, securitatea alimentară și regulile fitosanitare, cooperarea în domeniul energetic, agroalimentar, transport, construcții, conlucrarea în domeniul industriei, științei și inovării etc”, este precizat într-un comunicat de presă al ministerului Economiei și Infrastructurii.

Membrii delegațiilor au atras atenția la creșterea volumului comerțului exterior al Republicii Moldova cu Federația Rusă și și-au confirmat intenția de a dezvolta și a aprofunda relațiile bilaterale.

Totodată, părțile au convenit să întreprindă acțiuni care să permită eliminarea barierelor în domeniul comerțului.

În cadrul dialogului, reprezentanții Comisiei moldo-ruse au accentuat și importanța  promovării unor proiecte reciproc avantajoase. De menționat, între Republica Moldova şi Federația Rusă au fost semnate 169 de tratate în cele mai diverse domenii.

Fluxul de știri
0