Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sunt vizați toți funcționarii primăriei: Ce intenționează să facă Victor Chironda

© Sputnik / OsmatescoVictor Chironda
Victor Chironda - Sputnik Moldova
Abonare
Consilierul municipal și candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău Victor Chironda a dezvăluit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, cum îi va responsabiliza pe funcționarii care nu-și fac bine treaba.
Sunt vizați toți funcționarii primăriei: Ce intenționează să facă Victor Chironda

În ultimii zece ani, în Primăria municipiului Chișinău au fost angajați funcționari neprofesioniști, promovați de partide politice sau cunoștințe personale. Anume din acest motiv, până în prezent, problemele orașului nu au putut fi soluționate. Declarația a fost făcută de consilierul municipal Victor Chironda, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”.

Potrivit lui Victor Chironda, mulți dintre funcționarii primăriei nu au competențele necesare pentru a soluționa eficient problemele municipiului Chișinău. Din această cauză, au luat decizii în detrimentul cetățenilor și Capitalei.

”În ultimii ani, în Primărie au ajuns întâmplător oamenii, care au urmărit interese politice sau financiare. De aceea, avem astăzi un imens aparat administrativ, practic decapitat. Oamenii care nu vor să lucreze trebuie să plece, iar cine dorește să rămână trebuie să facă față sarcinilor”, a declarat Victor Chironda.

Victor Chironda își propune să înlocuiască funcționarii ineficienți cu persoane care au competențe în domeniul dezvoltării urbane, dacă va deveni primar general al municipiului Chișinău. Teoretic, pare să fie simplu. În mod practic, este mai dificil, deoarece profesioniștii nu vor accepta să lucreze cu salarii mici.

”Este posibil de a asigura un salariu mai mare, dacă vom astupa găurile din această structură. Banii curg din buget și nu există claritate cum sunt gestionați. Oprirea acestei scurgeri și a corupției este primul pas pentru a asigura majorarea salariilor. Avem nevoie de funcționari profesioniști, care pot genera soluții concrete pentru problemele oamenilor. În prezent, avem funcționari care, de când au absolvit facultatea, nu s-au familiarizat cu noile viziuni de dezvoltare a orașului”. a relatat Victor Chironda.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizionați emisiunea ”ATITUDINI”.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0