Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Membru al comisiei de anchetă: Vă dau numele capului de listă al comanditarului puciului

© Sputnik / OsmatescoGrigore Novac
Grigore Novac - Sputnik Moldova
Abonare
După instaurarea noii majorități parlamentare, Legislativul a creat o comisie de anchetă privind investigarea faptelor din perioada 7-9 iunie, privind tentativa puciului anticonstituțional
Membru al comisiei de anchetă: vă dau numele capului de listă al comanditarului puciului

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", realizată în studioul Radio Sputnik Moldova, deputatul PSRM Grigore Novac, care este și membru al comisiei de anchetă privind puciul anticonstituțional, a declarant că în următoarele săptămâni comisia va veni în Parlament și va prezenta plenului rezultatele audierilor pe marginea acestui subiect, inclusiv și numele comanditarilor. Deși există o înțelegere între membrii comisei de anchetă să nu divulge numele celor implicați până la prezentarea raportului final, Grigore Novac a făcut o excepție și a divulgat numele capului de listă care s-ar face vinovat de cele întâmplate la începutul lunii iunie. Acesta este nimeni altul decât fostul lider PD Vladimir Plahotniuc.

”Cei care au executat indicațiile au spus în cadrul audierilor cine au fost comanditarii. Noi avem suficiente argumente ce demonstrează PD în implicarea acestor evenimente. Iată pot să vă dau un nume – Vladimir Plahotniuc”, susține Grigore Novac.

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe data de 18 iunie curent. Aceasta urmează să prezinte Parlamentului, în termen de 120 de zile, raportul cu privire la circumstanțele de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Fluxul de știri
0