Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Karimyan a vorbit despre două lucrări prezentate la „TEFI-Sodrujestvo”

Abonare
Directorul de programe „Pervîi kanal” al televiziunii publice a Armeniei, Tereza Karimyan, a spus pentru Sputnik Moldova că, după apariția serialului „Haos”, copiii din Armenia s-au apucat de carte.

Televiziunea publică a Armeniei este prezentă la Festival cu două proiecte. Primul: serialul „Haos”, realizat după nuvela cu același nume de Alexandr Șirvanzade, clasic al literaturii armene. Cartea a fost publicată în anul 1898. Scenariul serialului conține 16 episoade și a fost adaptat la realitățile zilei de azi.

Cel de al doilea proiect este „Jirair Glenc”. Serialul are la bază nuvela cu același nume a lui Armen Mkrtich. Este vorba de literatura modernă, iar scenariul este foarte interesant și corespunde conținutului cărții.

Aceste lucrări au fost selectate de către consiliul nostru artistic. „Haos” este într-adevăr un film foarte popular în rândul tineretului. După ce l-au vizionat, mulți tineri au început a citi cartea lui Alexandr Șirvanzade, de care auziseră încă la școală”, a explicat Karimyan.

Cel de al nouălea Festival Internațional de Televiziune „TEFI-Sodrujestvo” se desfășoară în Capitala Republicii Moldova, între 16 și 19 septembrie.

În anul 2019, pentru participarea la Festival au fost prezentate circa 80 de proiecte televizate din țările CSI și Țările Baltice.

La Chișinău au sosit reprezentanți ai 12 țări: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Letonia, Lituania, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan, Estonia și Ucraina.

Despre Festival

Festivalul „TEFI-Sodrujestvo” a fost inițiat în 2011, anul celei de a 20-a aniversări a formării CSI. În această perioadă Festivalul s-a desfășurat în diverse orașe din țările CSI: Kiev, Nur-Sultan, Odesa, Baku, Erevan, Minsk, Tașkent.

În cadrul Festivalului activează un Consiliu de experți, se organizează master-classuri, discuții pe marginea lucrărilor de televiziune, dezbateri și mese rotunde pe teme de actualitate ale televiziunii moderne. Schimbul de opinii, dialogul deschis despre creație – toate acestea au un viu răsunet în rândul participanților. La ceremonia de închidere se face bilanțul Festivalului și se înmânează premii speciale.

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik este partener informațional internațional al festivalului „TEFI-Sodrujestvo”, iar Sputnik Moldova este partener informațional în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0