Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

TEFI-Sodrujestvo: Producător rus, despre ceea ce ”vinde” cu adevărat o televiziune

© Sputnik / Miroslav RotariАлексей Троцюк
Алексей Троцюк - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul Festivalul Internațional de Televiziune „TEFI-Sodrujestvo - 2019” s-a desfășurat primul master-class condus de producătorul și scenaristul Alexei Troțiuk.

CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik, Irina Leahova. Sarcinile principale pentru orice post de televiziune sau platformă on-line este de a atrage și a păstra cât mai mulți abonați. De această părere este scenaristul și producătorul rus Aleksei Troțiuk, membru al Academiei Ruse de Televiziune, fondator și acționar al serviciului video „START”.

În cadrul unui  master-class desfășurat la Chișinău, Troțiuk a vorbit despre subtilitățile căutării propriului auditoriu, precum și despre crearea conținutului necesar.

”Ce vinde televiziunea? Auditoriul, care se adună în jurul acelui filtru, de care sunt interesați agenții de publicitate și sarcina noastră este de a planifica în jurul nostru un auditoriu maxim de care sunt interesați aceștia și de a construi o relație cu acesta”, declară producătorul rus.

TEFI - Sputnik Moldova
Societate
Festivalul ”TEFI-Sodrujestvo” a demarat în Moldova - Detalii

Potrivit lui, epoca marilor canale de televiziune trece. Acestea devin mai practice și funcționale.

”Niciun canal de televiziune nu va mai fi ”despre tot”. Acum TV-ul se află într-o mare măsură în căutarea propriului filtru și nișei prin intermediul căreia să construiască o relație de încredere cu telespectatorul, să înțeleagă care va fi fundalul emoțional”, a subliniat Troțiuk.

Producătorul rus a amintit că televiziunea s-a schimbat esențial. Dacă odinioară exista un singur canal de televiziune, care era privit de toată lumea, fiecare îi cunoștea pe prezentatori și auditoriul avea o experiență comună care îi apropia, atunci odată cu diversificarea pieței s-a schimbat si auditoriul, și preferințele acestuia.

”Iată de ce atât televiziunile cât și platformele on-line trebuie să-și caute propriul auditoriu”, a concluzionat Troțiuk.

Fluxul de știri
0