Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informație importantă de la CEC: Ce trebuie să știe pretendenții la funcția de primar

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri locale
Alegeri locale  - Sputnik Moldova
Abonare
Pretendenții la funcțiile de primari și consilieri locali mai au două zile la dispoziție pentru a depune dosarele de înscriere în cursa electorală.

CHIȘINĂU, 17 sept - Sputnik. Comisia Electorală Centrală atenționează că 19 septembrie este termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar sau consilier local.

Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Alegeri locale 2019: Câți cetățeni sunt așteptați la urne - detalii

De asemenea, 19 septembrie este și ultima zi când pot fi desemnați candidații la funcția de deputați în cele patru circumscripții electorale uninominale (nr. 17, 33, 48 și 50), unde vor avea loc alegeri parlamentare noi.

CEC mai atenționează că în această zi se încheie și activitatea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat și expiră termenul de colectare a semnăturilor.  

Consiliul electoral de circumscripție, în termen de cel mult 7 zile, va examina documentele depuse și va adopta o hotărâre privind înregistrarea sau refuzul de a înregistra candidații la alegeri.

Fluxul de știri
0