Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ai grijă când urci într-un taxi: Iată ce au descoperit polițiștii

Abonare
Prin Capitală circulă taxiuri care ne pun viața în pericol. Acestea au defecțiuni tehnice la dispozitivele de iluminare și semnalizare, iar unele sunt reutilate cu instalații de gaz, fără a avea semnul distinctiv.

CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. În perioada 9-13 septembrie, polițiștii din Capitală au verificat 64 de unități de transport ce prestează servicii de taxi. Oamenii legii au depistat mai multe derogări de la legislația în vigoare.

În urma verificărilor, oamenii legii au depistat un șir de nereguli cum ar fi: vehicule reutilate și care nu au fost supuse testării tehnice, defecțiuni tehnice la sistemul de frânare, defecțiuni tehnice la dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, fisuri în parbrize, plăcuțe cu numere de înmatriculare ce nu corespund standardelor (indescifrabile), lipsa  semnului distinctiv ”GAZ” la unitățile de transport care au instalat utilaj de gaz.

În urma verificărilor au fost întocmite 22 de procese-verbale pentru nerespectarea regulilor tehnice de folosință a unităţilor de transport cu aplicarea amenzilor de la 300 la 900 lei și două puncte de penalizare. Mecanicului firmei i-a fost aplicată amendă în mărime de 1 500 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat. Totodată, au fost ridicate plăcuțe cu numere de înmatriculare și sistată activitatea a 11 autoturisme.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment pentru a asigura securitatea călătorilor în timpul deplasării, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Fluxul de știri
0