Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială în nordul țării: Au intervenit luptătorii Scorpion - Video

© Photo : Poliția Republicii MoldovaReținere, imagine simbol
Reținere, imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul grupării ”Makena” de la Ocnița, alias ”Curban” a fost reținut de polițiști. În cadrul operațiunii de reținere a fost nevoie de luptătorii din Batalionului cu Destinație Specială ”Scorpion”.

CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Un membru activ al organizaţiei criminale conduse de autoritatea „Makena”, din orașul Ocnița, alias ”Curban”, în vârstă de 53 de ani, a fost reținut de poliție. Acesta este cercetat pentru șantaj. Potrivit poliției, anterior el a fost condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni similare.

Ofițerii INI în comun cu procurorii din Bălți și polițiștii de urmărire penală din Bălți și Ocnița, au efectuat la finele săptămânii trecute percheziții la domiciliile unor membri ai grupării, ciraci ai hoțului în lege ”Makena”, specializați în deposedarea de bunuri materiale şi mijloace băneşti a victimelor prin ameninţarea cu aplicarea violenţei fizice și cu moartea.

”Ca rezultat al percheziţiilor efectuate la domiciliul și în mijlocul de transport al liderului grupării criminale, polițiștii  au depistat şi ridicat: cartele SIM, telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, arme reci etc., care ulterior urmau a fi transmise în Penitenciare pentru așa zisul ,,Obșeac”, anunță Poliția printr-un comunicat.

Operațiunea de reținere s-a desfășurat cu sprijinul luptătorilor din Batalionului cu Destinație Specială ”Scorpion” a Inspectoratului General de Carabinieri.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru șantaj. Persoanele bănuite de comiterea infracțiunii riscă închisoare de la 13 la 15 ani.

Fluxul de știri
0