Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Festivalul Etniilor: Peste 55 de organizații etnoculturale au participat la eveniment

Ludmila Burlaca
Ludmila Burlaca - Sputnik Moldova
Abonare
Festivalul Republican al Etniilor a adunat sute de reprezentanți ai diverselor comunități din Republica Moldova. Peste 55 de organizații etnoculturale au participat duminică la ineditul eveniment care le-a fost dedicat.
Festivalul Etniilor: Peste 55 de organizații etnoculturale au participat la eveniment

Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Sfânt" din Capitală a adunat zeci de oameni la inaugurarea tradiționalului eveniment: Festivalul Etniilor. Sărbătoarea s-a desfășurat în acest an sub genericul "Unitate prin diversitate”. Evenimentul a început cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare.

Ruşi, ucraineni, polonezi, azeri, unguri şi romi și-au prezentat cum au putut mai bine tradițiile și datinile strămoșești. Participanții au îmbrăcat costume naționale și au defilat pe aleile din Grădina Publică "Ștefan cel Mare". La eveniment au fost prezentate creații meșteșugărești, iar vizitatorii au degustat bucate tradiționale și au participat la diverse activități culturale.

"A fost o zi extraordinară. Acest eveniment demonstrează că țara noastră tinde spre un dialog intercultural, spre armonie și dezvoltarea relațiilor de toleranță interetnică. Tot ce este frumos în cultura etniilor trebuie să fie valorificat și păstrat. Suntem recunoscători tuturor celor care au ales să vină la acest deosebit festival", a declarat pentru Sputnik, șeful Direcției Consolidarea Relațiilor Interetnice din cadrul Agenției Relații Interetnice, Ludmila Burlaca.

La eveniment au participat deputați şi membri ai Guvernului.

Festivalul Etniilor a ajuns la cea de-a XVIII-a ediție. Potrivit datelor Biroului Relații Interetnice, în Moldova locuiesc reprezentanți ai 120 de minorități etnice.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0