Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, despre amenințarea care vine din interiorul țării - mesaj pentru opoziție

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Dodon atenționează asupra necesității păstrării integrității poporului fără de care orice proiect statal poate să devină inutil pe termen lung - iată mesajul pentru opoziție.

CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Cea mai mare problemă cu care se confruntă Republica Moldova o constituie problema demografică. De această părere este președintele Igor Dodon, exprimată în cadrul discursului de astăzi din Parlament.

”Este o amenințare care nu vine din exterior, dar din interiorul țării. Din iresponsabilitatea de ani de zile a unor guvernări eșuate care au contribuit direct la propagarea acestui dezastru și nu au făcut nimic pentru a opri plecarea moldovenilor din țară. Nu au acționat pentru a diminua drama familiilor nevoite să trăiască separat”, a declarat Dodon.

Totodată, șeful statului a subliniat că actuala guvernare are datoria să demonstreze că înțelege cu adevărat pericolul reprezentat de criza demografică și să caute soluții adecvate pentru stoparea acestui fenomen extrem de negativ.

”Toate acțiunile noastre trebuie să aibă ca scop asigurarea condițiilor pentru ca cetățenii să nu mai plece din țară, iar cei plecați să poată și să vrea să revină acasă. Păstrarea integrității poporului este vitală. Fără acest lucru orice proiect statal poate să devină inutil pe termen lung. Iată de ce responsabilitatea actualului Parlament și Guvern este uriașă.”, a punctat președintele țării. 

Președintele Igor Dodon împreună cu famili lui Brian Brown - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon și Brian Brown, despre problema demografică și rolul familiei în societate

De asemenea, președintele Dodon a venit cu un mesaj pentru reprezentanții partidelor de opoziție din Legislativ pe care îi îndeamnă la ”sprijin constructiv”.

”Pe mulți dintre voi vă cunosc, unora le cunosc și calitățile. Cred că puteți sprijini constructiv acest proces de resetare a statului. Sunt sigur că sunt mulți și în PDM care astăzi vă simțiți mai liberi. Vă încurajez să folosiți aceste drepturi și să vă simțiți liberi să lucrați pentru oameni. Să susțineți în Parlament proiectele care sunt în interesul cetățenilor. Vă invit să participați activ la reconstruirea țării”, i-a îndemnat Dodon subliniind că va aprecia dacă vor veni cu o critică constructivă.

Fluxul de știri
0