Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii de care trebuie să țineți cont în cazul procurării unui imobil

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Iachimciuc
Alexandru Iachimciuc  - Sputnik Moldova
Abonare
O problemă cu care se confruntă moldovenii este încheierea actului de vânzare-cumpărare a unui spațiu locativ. Lipsa unei culturi juridice cauzează adesea o sumedenie de neplăceri.
Sfatul avocatului: Contractul de vânzare-cumpărare a unui bun imobil

Invitat în studioul Radio Sputnik Moldova, avocatul Alexandru Iachimciuc a oferit sfaturi utile pentru potențialii cumpărători de imobile.

Potrivit avocatului, inițial, înainte de a procura un bun imobil, cumpărătorul trebuie să verifice cu atenție actele pentru că aici se pot ascunde anumite neadevăruri sau momente de înșelăciune. Trebuie de verificat nu doar actele prezentate de vânzător, ci comparate cu actele și informațiile oferite de organele specializate.

"În acest sens, cumpărătorul trebuie să se adreseze la Agenția Relații Funciare și Cadastru a Republicii Moldova pentru a verifica cine este proprietarul terenului și dacă imobilul nu este gajat. La moment sunt o sumedenie de litigii în instanțele de judecată în care persoanele ce dețin bunuri imobile acționează compania de construcție. Pentru a preîntâmpina inițial aceste aspecte, oamenii pot să apeleze la serviciile unei companii imobiliare, fie la serviciile unui jurist sau avocat", a subliniat Alexandru Iachimciuc.

Astfel, regula de aur pentru un potențial cumpărător este de a se informa despre bunul imobil înainte de procurare a acestuia.

"De obicei, persoanele nu verifică și nu analizează toate clauzele și conținutul contractului. Din păcate, lipsa unei culturi juridice adesea cauzează o sumedenie de litigii. Este o regulă în justiție care spune că "necunoașterea legii nu te absolvă de răspundere". Astfel, dacă cumpărătorul nu și-a valorificat în mod deplin dreptul la informare, atunci nu poate învinovăți compania de construcție sau alte persoane", a punctat avocatul.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul atașat

Fluxul de știri
0