Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atmosferă de sărbătoare la Lozova: Zeci de oameni au participat la un grandios festival

© Sputnik / Miroslav RotariMaria Stoianov
Maria Stoianov  - Sputnik Moldova
Abonare
Muzică, veselie, dansuri, expoziții, masterclass-uri și competiții la împletitul în lozie. Zeci de oameni și-au petrecut ziua de duminică alături de familie și prieteni într-o atmosferă de sărbătoare.
Atmosferă de sărbătoare la Lozova: Zeci de oameni au participat la un grandios festival

În premieră, pe 15 septembrie, în satul Lozova, s-a desfășurat Festivalul Loziei, acolo unde vizitatorii s-au bucurat de priveliști unice și au avut parte de un program deosebit: muzică, voie bună, dansuri populare, bucătărie tradițională, expoziții, târguri, obiecte de artizanat, masterclass-uri și competiții la împletitul în lozie, precum și un concert prezentat de către renumiți artiști din țara noastră.

Ludmila Burlaca - Sputnik Moldova
Festivalul Etniilor: Iată câte organizații etnoculturale vor participa la eveniment

Scopul festivalului a fost de a evidenția rolul componentei rurale, dar și promovarea satului Lozova ca destinație de semnificație istorico-culturală deosebită la nivel național.

"Prima ediție a festivalului a trecut cu succes. Au evoluat mulți artiști, lumea a dansat și s-a distrat de minune. A fost o atmosferă caldă ca pe vremuri – duminica toată lumea la horă. Un asemenea festival este binevenit, întrucât lumea s-a săturat de necazuri și de festivaluri politizate", a declarat pentru Sputnik interpreta și compozitoarea Maria Stoianov.

Prin intermediul acestui eveniment organizatorii festivalului și-au propus să promoveze tradițiile satului moldovenesc și își doresc ca acesta să fie și în continuare o platformă de dezvoltare socială, culturală și economică pentru satul Lozova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0