Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea în Moldova se răcește brusc: Teritoriul țării, străbătut de un val de aer polar

© Sputnik / Yana ZaharovaПарк Комсомольское озеро
Парк Комсомольское озеро - Sputnik Moldova
Abonare
Schimbare bruscă a vremii. Mercurul din termometre va coborî până la 5 grade noaptea și 16 grade ziua. Teritoriul țării va fi străbătut de un ciclon de aer polar.

CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Un val de aer polar se îndreaptă din nordul continentului spre regiunile din Europa Centrală și de Est. Aerul rece va ajunge și pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta se va face simțit începând cu noaptea de miercuri spre joi, de săptămâna viitoare.

Река Чугур рядом с селом Вэратик - Sputnik Moldova
Vreme frumoasă în toată țara: Mercurul din termometre va urca până la 25 de grade

Potrivit meteorologilor europeni, temperatura aerului va scădea  cu până la 10 grade Celsius. Țările din Europa Centrala și de Est vor fi afectate de valul de aer rece, începând de marți noapte. Ciclonul va ajunge și în Moldova în noaptea de miercuri spre joi.

Astfel, începând cu 18 septembrie, temperatura aerului pe întreg teritoriul țării noastre începe să scadă simțitor. Noaptea, mercurul din termometre va coborî până la 5 grade în nordul țării și până la 7 grade – în sud.

Joi, 19 septembrie, vom avea 15-18 grade în nordul țării, în centru se vor înregistra maxime de 16-19 grade Celsius, iar la sud – 17-20 de grade.

În zilele de vineri și sâmbătă, 20 și 21 septembrie, va fi și mai rece. Nopțile vor fi friguroase cu 5-10 grade în termometre, iar ziua mercurul nu va urca mai mult de gradația 16 în nord. În regiunile din centrul țării se vor înregistra maxime de 17 grade, iar la sud – 18 grade Celsius.

Pentru ziua de vineri, 20 septembrie, meteorologii moldovenei prognozează ploi slabe în nordul și sudul țării.  

Fluxul de știri
0