Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sute de adulți merg la școală pentru a obține diploma de Bac

© Sputnik / Miroslav RotariNina Cojocari
Nina Cojocari - Sputnik Moldova
Abonare
Liceele serale sunt o alternativă pentru cei care nu au reușit să-și încheie studiile la timp, din diverse motive.
Niciodată nu este prea târziu să înveți: Sute de adulți merg la școală pentru a obține diploma de Bac

Liceul seral reprezintă instituția unde oricine, indiferent de vârstă, își poate continua studiile și poate obține diploma de bacalaureat, absolut obligatorie pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior. Spre exemplu, la Liceul seral Nr.1 din Capitală, studiază elevi cu vârste cuprinse între 17-42 de ani. 

Directoarea instituției, Nina Cojocari, spune că, cei care studiază în cadrul acestui liceu își doresc să devină specialiști de calitate și consideră că niciodată nu este târziu să-și continuie studiile.

"Majoritatea elevilor au avut motive obiective pentru care nu au putut să-și facă studiile la timpul cuvenit. Totodată, ei s-au ciocnit cu faptul că neavând diploma de studii de bacalaureat nu se pot angaja în câmpul muncii. Este îmbucurător faptul că majoritatea elevilor își continuă studiile la facultate", a menționat Nina Cojocari.

 De obicei, lecțiile încep la ora 17:00 și durează până la ora 21:15, în funcție de orarul stabilit.

"Elevii au și o pauză mare, unde pot servi o cafea sau un ceai, pentru că în mare parte sunt cei care vin de la serviciu și trebuie să le creăm aceste condiții", a spus directoarea liceului.

În acest an, în cadrul Liceului seral Nr.1 din Capitală s-au înscris 403 elevi.

Amintim că, în țara noastră există doar două licee serale. Ambele se află în Capitală.

Fluxul de știri
0