Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Se rupe Marea Britanie? Susținere puternică pentru independență în Țara Galilor

© REUTERS / Hannah McKayAlegeri parlamentare în Marea Britanie
Alegeri parlamentare în Marea Britanie - Sputnik Moldova
Abonare
Susţinerea populaţiei pentru independenţa faţă de Marea Britanie va creşte dacă acest lucru va însemna că Ţara Galilor va putea rămâne în Uniunea Europeană, sugerează un sondaj recent, prezentat ieri de presa britanică.

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit: Pericole teribile în Marea Britanie în cazul ieșirii fără acord
BRUXELLES, 15 sept - Sputnik, Daniela Porovăț. ​​Conform sondajului realizat de YouGov pe un eşantion de 1.000 de persoane 41% dintre cedi chestionați ar sprijini independenţa dacă acest lucru ar conduce la rămânerea Ţării Galilor în UE.

Sondajul precedă mitingurile din Cardiff, Caernarfon şi weekendul trecut în Merthyr Tydfil, unde 8.000 de oameni au marşăluit în sprijinul independenţei.

Liderul Plaid Cymru, Adam Price, a declarat: „Sunt cifre senzaţionale care susţin ambiţia lui Plaid Cymru de a asigura independenţa galezilor la un nivel istoric. Westminster este în criză. Guvernul nechibzuit al lui Boris Johnson şi haosul din Partidul lui Jeremy Corbyn, aşa-numita opoziţie, distrug viitorul Ţării Galilor".

„Nu este de mirare că asistăm la o creştere a sprijinului pentru o nouă Ţară a Galilor - o naţiune care îşi va lua locul cu mândrie ca partener egal pe scena internaţională", a adăugat acesta.

Sondajul a fost realizat online şi a fost comandat de partidul naţionalist galez Plaid Cymru.

Fluxul de știri
0