Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Dezoligarhizarea doar a început, complicii sunt încă în sistem

© Sputnik / OsmatescoVictor Stepaniuc
Victor Stepaniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernarea mai are de muncit mult până ca oamenii să înceapă a simți anumite schimbări esențiale, iar dorința de schimbare și voință politică există mai mult doar la nivelul declarațiilor, mai puțin al acțiunilor concrete.
Politolog: Dezoligarhizarea doar a început, complicii sunt încă în sistem

De această părere este politologul și profesorul universitar Victor Stepaniuc și a fost făcută în cadrul emisiunii Logica Puterii de la Radio Sputnik Moldova, făcând referire la acele aproape 100 de zile de mandat a noii guvernări.

”La nivel de declarații, există voință pentru reformarea justiției și alte lucruri, însă lumea s-a săturat să asculte declarații. Poporul nostru, după 28 de ani de independență, de declarații și planuri frumoase, a obosit. Poporul are nevoie de rezultate. 100 de zile e prea puțin timp, este adevărat. Nu e posibil în trei luni să schimbi tot ceea ce s-a făcut în cei 28 de ani. Consider că guvernarea trebuie să lucreze mai activ în următoarea perioadă. Rezultate sunt puține. De aceea, anticipatele la ora actuală nu sunt o soluție bună pentru actuala majoritate parlamentare. Dezoligarhizarea doar a început. Oligarhii nu au acționat de unii singuri, oamenii care i-au ajutate sunt încă în sistem”, susține Victor Stepaniuc.

Menționăm că de la preluarea puterii de către alianța PSRM-ACUM au trecut aproape 100 de zile. De atunci, toții judecătorii CCM și-au dat demisia, de rând cu procurorul general Eduard Harunjen. Modificări au fost operate și la CNA, Bogdan Zumbreanu fiind înlocuit de fostul consilier prezidențial Ruslan Flocea și alții.

Autor: Tatiana Cebotari  

Fluxul de știri
0