Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zeci de vizitatori sunt așteptați în acest weekend la un târg eco la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariErica Zucec
Erica Zucec  - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă optați pentru un mod de viață sănătos, atunci trebuie să știți că în Republica Moldova avem oameni care cresc fructe și legume ecologice. Pomușoare, mirodenii, pâine, sucuri, gemuri, conserve - toate moldovenești, nu mai trebuie să le căutați peste hotarele țării.
Zeci de vizitatori sunt așteptați în acest weekend la un târg eco la Chișinău

În acest weekend, în scuarul centrului Kentford, începând cu ora 11:00, se va desfășura un târg inedit unde vor participa producători autohtoni din toate regiunile țării. La târg vor fi propuse produse gastronomice autohtone, ecologice și artizanale. În cadrul evenimentului vor fi prezenți doar producătorii în persoană, fără niciun intermediar, iar organizarea și dezvoltarea vor fi conduse de voluntari – consumatori și producători.

Spartac Chilat - Sputnik Moldova
Testarea produselor ecologice: Problema cu care se confruntă producătorii autohtoni

"Zeci de producători vor propune cumpărătorilor produse eco. Consumatorii vor avea posibilitatea să afle direct de la producător toată informația necesară despre produsele sănătoase", a declarat pentru Sputnik Erica Zucec, activist civic și organizator de evenimente publice.

Totodată, cei prezenți la iarmaroc vor avea parte de mai multe activități educaționale: atelier de reutilizare a plasticului, primii pași în permacultură, training despre Eco Feminism, loteria cu produse ecologice și eco parenting.

Fluxul de știri
0