Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă: Ce surprize ne pregătește mijlocul de septembrie

© Sputnik / Miroslav RotariОсень
Осень  - Sputnik Moldova
Abonare
În următoarele 24 de ore, pe întreg teritoriul țării se prevede vreme în general fără precipitații, cu maxime cuprinse între 22 și 27 de grade Celsius.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Vreme caldă cu temperaturi de până la 27 de grade au prognozat meteorologii pentru ziua de sâmbătă, 14 septembrie. Doar în unele raioane din nordul țării se prevăd câțiva stropi de ploaie. În rest mijlocul lui septembrie ne va aminti mai degrabă de începutul verii cu maxime care vor ajunge ziua până la 27 de grade Celsius.

Облака  - Sputnik Moldova
Schimbare bruscă a vremii: Prognoza meteorologilor moldoveni

Sâmbătă, în raioanele de nord ale țării, mercurul din termometre va oscila între 22 și 25 de grade Celsius. În centrul republicii vom avea temperaturi de 23-26 de grade, iar la sud 24-27 de grade Celsius.

Vântul va sufla din direcția Nord-Vest, cu o intensitate de 5-10 metri pe secundă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică în nordul țării se vor înregistra 7-10 grade, în regiunile din centru vor fi 8-11 grade, iar la sud 9-12 grade.

Până pe data de 20 septembrie, pe întreg teritoriul țării este valabil codul galben de seceta hidrologică. Centrul Hidrologic avertizează despre menținerea fenomenului de secetă hidrologică în legătură cu lipsa precipitațiilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Agenții economici și populația sunt rugate să consume rațional resursele de apă.

Fluxul de știri
0