Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pentru Moldova nu este obligatorie granița comună cu UEEA

© Photo : Пресс-служба президента КР / Султан ДосалиевSuumitul Cinsiliului Economic Eurasiatic superior de la Bișkek
Suumitul Cinsiliului Economic Eurasiatic superior de la Bișkek - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul infrastructurii vamale a Comisiei Economice Eurasiatice, Baktâbek Baiserkeev, a declarat că, pentru ca Moldova să devină membru al Uniunii Economice Eurasiatice, nu este obligatoriu să aibă hotar comun pe uscat cu țările membre ale acestei organizații.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Declarația a fost făcută în cadrul videoconferinței organizate de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik la care au participat jurnaliști de la Chișinău, Moscova, Bișkek, Erevan și Nur-Sultan.

Igor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Parteneriatul strategic dintre Moldova și Rusia trebuie să atingă nivelul dorit

Videoconferința a avut loc în ajunul celui mai mare forum de afaceri din spațiul eurasiatic „Săptămâna eurasiatică” ce se va desfășura pe 25 – 27 septembrie, la Bișkek. Baiserkkev a răspuns la întrebările legate de perspectivele Uniunii Economice Eurasiatice și combaterea corupției în cadrul Uniunii.

În afară de aceasta, expertul a menționat că Moldova va putea beneficia de avantajele UEEA îndată ce îi va expira statutul de observator.

„Lipsa graniței comune pe uscat ca, de exemplu, în cazul Armeniei care este membru al UEEA cu drepturi depline, nu poate constitui o piedică pentru Moldova de a adera la UEEA”, a spus directorul infrastructurii vamale a Comisiei Economice Eurasiatice.

Fluxul de știri
0