Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Creditele-capcană: Adevăratele probleme abia încep – avertismentul specialiștilor

© Sputnik / OsmatescoDumitru Paniș
Dumitru Paniș - Sputnik Moldova
Abonare
Împrumuturile de consum contractate de la organizații de creditare nebancare le dau cetățenilor tot mai multe bătăi de cap. Specialiștii avertizează: există multe pericole atunci când luăm astfel de împrumuturi, în special, la etapa rambursării.
Creditele-capcană: Adevăratele probleme abia încep – avertismentul specialiștilor

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", parajuristul Dumitru Paniș a declarat că adesea contractele de împrumut ascund niște subtilități pe care oamenii nu le pot sesiza de la început.

Inițial oamenii sunt atrași de ofertele avantajoase propuse. Astfel, eliberarea banilor împrumutați se face imediat, la prezentarea doar a unui act de identitate, fără formalități și însoțite de slogane - "primul credit este gratuit", "întorci cât i-ai", "fără gaj".

Cristina Oglinda - Sputnik Moldova
Ai garantat restituirea unui împrumut pentru o altă persoană? Află care sunt riscurile

"Oamenii sunt încântați de faptul că au obținut o sumă de bani pentru a-și soluționa problemele fără a pierde timp și a prezenta multe acte. Însă trebuie de menționat un aspect foarte important: la etapa rambursării dobânzile sunt foarte mari", a precizat Dumitru Paniș.

Parajuristul spune că decizia de a împrumuta bani trebuie cântărită bine. Persoanele fizice ar fi bine să calculeze care este investiția pe care o fac, riscurile creditului, dobânzile și să le raporteze la posibilitățile lor financiare, la veniturile pe care le vor avea în perioada următoare.

Dumitru Paniș le recomandă potențialilor beneficiari a unor asemenea contracte să examineze minuțios condițiile contractării unor astfel de împrumuturi, ori după caz să apeleze la opinia unui jurist sau avocat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0